Fråga Olle

Olle Waller svarar på frågor i TV

Fråga Olle är sex- och samlevnadsprogrammet som sändes på Kanal5 under 14 säsonger. Programmet är utformad som en talkshow där gäster bjuds in för att samtala om aktuella ämnen tillsammans med sex- och samlevnadsexperten Olle Waller samt program¬ledaren Martin Björk. Malin Gramer tog dock över rollen som programledare inför den senaste, möjligen den sista, säsongen av Fråga Olle. Hon har dessutom varit programledare för Fråga Olle – Dokumentären.

Programmets fyra senaste säsonger går att se på Dplay.se utan kostnad. Den tionde säsongen hade bland annat Bingo Rimér, Clabbe af Geijerstam, Ann Söderlund, Alex Schulman och Kitty Jutbring som gäster. Fråga Olle har alltid bjudit på en härlig mix av gäster, vilket inneburit att människor i alla åldrar har uppskattat programmet. Programmet har varit särskilt omtyckt bland den yngre generationen. Och det är framför allt till dem som programmet riktar sig.

Än mer populärt blev programmet Fråga Olle – Dokumentären, en spinoff med Malin Gramer som programledare. Programmet sändes under sex säsonger, där Gramer reste land och rike runt för att besöka människor som ett eller annat sätt utmanar normen. Hon träffar människor med de mest märkliga fetischer och gör tv utav det. Hon har under säsongerna träffat kändisar som Ron Jeremy såväl som vanliga Svenssons på mindre orter i Sverige.

Olle Waller jobbar inte endast med tv. Framför allt arbetar han på LAFA, som är enheten för sexualitet och hälsa. Där arbetar han inom diverse områden, huvudsakligen med sexualupplysning. Tidigare arbetade han främst med Kondom.nu, en hemsida som LAFA stod bakom och där Waller svarade på frågor. Han har lång erfarenhet av sex- och samlevnadsfrågor och var därför ett naturligt val som sidekick till Martin Björk i programmet som bär Wallers namn.

Det återstår att se huruvida fler säsonger är att vänta av Fråga Olle samt Fråga Olle – Dokumentären. Annars får Sverige hålla till goda med säsongerna som går att se på nätet utan kostnad.

Olle